Digital

Begrippen die ook jij zou moeten kennen!

In dit artikel leer je de meest voorkomende begrippen, binnen de online marketing.
Alle begrippen die je zou moeten kennen vind je hier. 

Inleiding

Binnen de online marketing wordt veel gebruik gemaakt van moeilijke termen en afkortingen. 
Om jou een handje te helpen hebben we de begrippen die jij zou moeten kennen overzichtelijk op een rijtje gezet. 

begrippen die te maken hebben met websites

De begrippen

 1. Een CMS ofwel een Content Management Systeem is een systeem dat je in staat stelt een website te beheren.

 2. Een Thema is een verzameling van bestanden waarmee je het uiterlijk van je website bepaalt, zonder dat je de onderliggende software aanpast. Dit klinkt misschien wat vaag, maar het is eigenlijk gewoon een basisopmaak voor de complete website.

 3. Een Plug-in wordt gebruikt om de standaard functionaliteiten van een website uit te breiden. Zo heb je bijvoorbeeld een Plug-in nodig als je producten wilt kunnen aanbieden op een website.

 4. Een One-Page-Site, is een website opgebouwd uit een enkele pagina. De content die gewoonlijk op afzonderlijke pagina’s wordt weergegeven staat nu onder elkaar op één pagina. Vaak wordt er wel gebruik gemaakt van een menu. Als je op een menu-item klikt, scrol je automatisch naar beneden, totdat je bij het gekozen onderwerp bent.

 5. Een Back-up van een website is een kopie van de complete inhoud van een website. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met een website dan heb je een Back-up bij de hand die op ieder gewenst moment kan worden teruggezet waardoor het net lijkt alsof er niets is gebeurd.

 6. Hosting of Webhosting is een dienst die het mogelijk maakt om informatie, afbeeldingen of andere inhoud die via een website toegankelijk is te huisvesten. Het woord ‘Hosting’ is afgeleid van het Engelse woord ‘host’. Naar het Nederlands vertaald betekent dit ‘gastheer’. Webhosting is dus letterlijk het huisvesten van een website.

 7. Een Landingspagina is een webpagina op de hoofdwebsite of los daarvan om een bepaald product of een bepaalde dienst te promoten. Indien de landingspagina los staat van de hoofdwebsite dan word je in veel gevallen naar de hoofdwebsite toegestuurd als je ergens op klikt.

 8. De Header is de bovenzijde van een website. De informatie die in een Header wordt geplaatst keert doorgaans op ieder pagina van een website terug.

 9. De Footer is de onderzijde van een website. De informatie die in een Footer wordt geplaatst keert doorgaans op ieder pagina van een website terug.

 10. De Backend en Frontend van een website. De Frontend van een website is het gedeelte van een website dat door iedereen te zien is. De Backend van een website is alleen te zien als je inlogt op de website. In de Backend worden de werkzaamheden aan een website verricht.

 11. Wat is Cache? Soms wordt niet de meest recente inhoud van een website weergegeven. Je hebt bijvoorbeeld de achtergrondkleur van de header aangepast, maar dit is niet zichtbaar aan de voorkant, ondanks dat je de wijzigingen wel hebt opgeslagen. Door de opgeslagen Cachegegevens te verwijderen, wordt de nieuwste versie van de website opgehaald.

 12. PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Oorspronkelijk stond de afkorting voor Personal Home Page. PHP is een programmeertaal om dynamische webpagina’s te creëren welke vanuit een server kan worden gebruikt

 13. Met Responsive design wordt bedoeld dat een website mobiel vriendelijk is. Omdat een groot deel van de internetgebruikers via de mobiel, websites bezoekt, optimaliseren wij alle websites die wij ontwikkelen ook voor de mobiele gebruiker.

Tot slot

Hopelijk hebben we jou goed kunnen helpen met bovenstaande lijst met begrippen en afkortingen!

Heb je interesse in onze diensten? Klik dan op onderstaande knop om de mogelijkheden te bekijken!